Eerste dagen in de kliniek

Hoi allemaal!

Hier weer even een berichtje van mij. Ik ben al behoorlijk gesetteld hier in Lansing. Mijn kamertje is vandaag schoongemaakt en het voelt al gelijk meer als mijn eigen plekje. Er zit nog steeds niemand in de kamer naast mij wat betekent dat ik nog steeds de badkamer voor mijzelf heb. Dat is wel heel prettig!
De eerste dagen in de kliniek zitten er op en dat zijn een paar dagen geweest waarin ik veel indrukken op heb gedaan. De mensen hier zijn ontzettend aardig en behulpzaam, zowel de studenten als de dierenartsen. We hebben een clubje van 8 studenten, 1 specialist (Dr Holan) en 2 specialisten in opleiding. De dagen worden verdeeld in 'receiving days' waarop nieuwe patienten op de poli komen en 'transfering days' waarop er patienten van andere afdelingen op de verpleegafdeling worden overgedragen. Deze eerste week mag ik nog observeren en dat is wel nodig ook als je ziet hoeveel papierwerk er ingevuld moet worden. Erg overzichtelijk is het niet. Ook omdat ze naast de papieren ongeveer 5 verschillende computerprogramma's gebruiken. In Utrecht is dat allemaal wat handiger geregeld. Dat is dan ook wel heel leuk om te zien hoe verschillend zaken worden aangepakt. 
Elke dag om 15.00 hebben we 'rounds' dat wil zeggen dat we dan de theorie gaan doornemen. Meestal aan de hand van de cases van de dag, maar je kan ook zelf onderwerpen aandragen. Dat is wel heel leerzaam. 
Verder zijn Sole, Paula (beiden uit Chili) en ik gelijk de eerste dag al uitgenodigd om 's avonds bij één van de studenten een in Amerika populaire serie te komen kijken. Ze kwam ons ophalen met de auto en bracht ons later weer thuis. Echt heel leuk dat mensen hier zo gastvrij zijn, je voelt je gelijk welkom! 
Al met al heb ik het dus erg naar mijn zin hier! Ik zal zo even wat foto's proberen op de site te krijgen, maar eerst ga ik even een wasje draaien...moet ook gebeuren :)
Ik hoop dat met jullie alles goed gaat en ik vind het erg leuk om alle berichtjes te lezen. Thanks!

Liefs Carola

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer