Tweede week

Hoi allemaal,

zo de tweede week in Amerika zit er al weer op. Het was een erg leuke week! Omdat het team van Interne nog steeds niet op volle sterkte is, was het nog steeds behoorlijk rustig. Dat is maar een relatief begrip want dat betekent dat je dagen van 7.00 tot 19.00 maakt ipv 7.00 tot 22.00 (of later). Ik heb afgelopen week twee patientjes gehad: een hond (Bode) en een kat (Cassie). 
Bode is een Portugese water hond en hij is de hele week opgenomen geweest vanwege een aandoening aan zijn darmen (IBD en lymfangiectasie , spreek dat maar eens uit in het Engels...). Hij had al sinds half april diarree en was veel afgevallen. Hij heeft de hele week aan een infuus gezeten om de eiwitten in zijn bloed omhoog te krijgen. Verder kreeg hij medicijnen om zijn immuunsysteem te onderdrukken. Uiteindelijk kreeg hij vaste ontlasting en gingen zijn eiwitten in het bloed langzaam omhoog. Toen hij naar huis ging was hij nog steeds erg mager, maar hij was wel veel energieker. Ik ben benieuwd hoe hij het er thuis vanaf brengt en zal dan ook zeker zijn eigenaar even bellen komende week.
Cassie is een poes die opgenomen was met als klachten braken, sloomheid en niet willen eten. Ze was de week ervoor geopereerd waarbij een groot stuk van haar dikke darm was verwijderd vanwege steeds weer terugkerende obstipatie. In de kliniek heeft ze haar voeding via een neussonde gekregen, maar al snel begon ze al weer wat te eten en aan te komen. ook werd ze steeds actiever. Uiteindelijk heeft de eigenaresse haar voor het weekend mee naar huis genomen zonder neussonde. 
Dit waren de patientjes van afgelopen week. Helaas geen echte interne patienten, want ze hadden al een diagnose het ging voornamelijk om de therapie. Ook interessant om te zien welk medicijn wel werkt en welke niet en waarom dan niet en wat het medicijn doet met het lichaam. 
Mijn patienten waren allebei al voor het weekend de kliniek uit en dat betekent een lekker rustig weekendje. Gisteren ben ik met Sole (de Chileense dierenarts) en een paar diergeneeskunde studenten de wedstrijd USA-Engeland wezen kijken in een bar in East-Lansing. Het werd uiteindelijk heel mooi weer waardoor we het lekker buiten konden kijken. Grappig om te zien hoe voetbal hier helemaal niet leeft. Ik heb gisteren 1 persoon met een USA t shirt gezien :) 's Avonds zijn Sole en ik nog naar de bios geweest. Vandaag is een lekker rustig dagje zodat ik morgen weer met frisse moed de week kan beginnen!
Hoop dat alles goed gaat met jullie!

Liefs Carola

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer