Week 4/5

Hoi allemaal,

Hoe is het bij jullie? Heb begrepen dat jullie een aardige hittegolf doormaken. Hier weer eens een berichtje vanuit (het ook nog steeds zonnige) East-Lansing. Hier gaat alles nog steeds uitstekend! Lekker druk! Ik ben mijn weken bij de spoed begonnen met nachtdiensten. Dat houdt in dat je start om 15.00 met twee uur rounds (theorie) en dan ontvang je patienten tot 0.00. Meestal ben je nog een aantal uur bezig met papierwerk en dan wordt het al snel 3.00 (soms zelfs 4.30).

Er komen veel patienten binnen in de spoed. Als er een arriveert mag je als student triage gaan doen. Dat wil zeggen dat je door een aantal vragen te stellen en door de vitale orgaansystemen van je patient te onderzoeken te weten moet komen of het een echt spoedgeval is. Zo nee, dan kan je beginnen met het vraaggesprek met de eigenaar en het lichamelijk onderzoek. Zo ja, dan breng je de patient meteen naar achteren voor medische zorg (zuurstof, vloeistoftherapie etc).

We hebben de meest uiteenlopende patienten gezien. Een dwerg schnauzer puppy die niet kon plassen. Een kat die ergens met zijn staart vast had gezeten en die niet meer normaal kon lopen en plassen. Een yorkshire terrier pup die (voor de tweede keer in één maand!) de marijuana van zijn eigenaar had opgegeten. Een Pitbul die door de politie in zijn gezicht was geschoten toen ze het verkeerde huis binnen vielen. Je kan het zo gek niet bedenken of je ziet het hier. Het is echt super leerzaam en ik heb dan ook nog geen moment spijt gehad dat ik hier zit. Nu moet ik alleen nog tijd zien te vinden voor de reader van 145 pagina's die we hebben gekregen om door te lezen. Dat is er nog niet echt van gekomen. Als ik terug kom van de kliniek dan slaap ik meestal totdat ik weer moet gaan.

Vandaag was ik vrij en had ik eindelijk tijd om allerlei dingen te regelen: boodschappen doen, skypen, kamer opruimen, ijs halen voor de 4th of July (aangezien we allemaal gewoon dienst hebben nemen we allemaal wat lekkers mee om te eten/drinken)... Ernst en ik zijn ondertussen allerlei dingen aan het plannen voor onze roadtrip en daar begin ik zo langzamerhand toch ook wel heel veel zin in te krijgen! Het beste allemaal en geniet van de zomer!!

Xx Carola

PS Ik hoop zsm weer wat foto's te plaatsen. Ik wacht nog op een aantal foto's van Sole.

Reacties 3

Martijn 02-07-2010 19:21

Hoi Carola,
Ik zat al met spanning te wachten op een nieuwe update!
Het is vandaag echt topwarmte hier. Het was net 40 graden in de tuin (in de schaduw!) Ik hoop voor je dat het daar een stuk aangenamer is, iig niet zo vochtig
Wat leuk dat je telkens van die bizarre dingen meemaakt bij nieuwe patienten! Het klinkt bijna als een film :-D
Heel veel plezier nog en de roadtrip met m'n broer is natuurlijk een geweldige afsluiting!!
Groetjes,
Martijn

Marianne en Frieda 05-07-2010 19:31

Ha Carola,

De tijd gaat echt supersnel hé, (niet alléén bij de zestigers), zeker als je het klokje rond werkt, maar je kan wat aan! Leuk te lezen dat het een top stage is en leuke collega's. Je laatste week, gaat het lukken met je 145 pagina's? Ernst net ook gemaild om jullie heel veel plezier te wensen met jullie "trektocht".
We wachten op jou verhalen en de film van Ernst.........geniet er van!
Liefs van ons,
Marianne en Frieda

Mirjam 09-07-2010 15:16

Hey lieverd! hoe gaat het nou? zit je stage er inmiddels niet alweer bijna op? Ik mis je wel hoor...kom je binnenkort weer op skype??
ben bezig met alle spullen te kopen...ook de backpacks...liggen er nu 2 in de gang, vind het maar moeilijk kiezen!

Heel veel plezier verder, geniet geniet geniet!!!!

liefs,

ikke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer